Sublimacija

Štampa na razne površine koristeći metodu sublimacije omogućava da Vaš proizvod dobija završnu štampu koja ima odličnu oštrinu i rezoluciju. I kako se boje prenose na podlogu na molekularnom nivou, a ne na najgornji sloj podloge (kao sito štampa i DTG štampa), boja ostaje postojana te neće ispucatim, izblijediti ili oguliti se od podloge pod normalnim uvjetima korištenja. Ovime dobivate odličan reklamni materijal kao što su brendirane šolje za Vašu firmu ili obrt, ili kao jedan unikatan i dugotrajan poklon.

Svaki obojeni panel je veličine medija na koji se printa, npr printer veličine 6x4 inča bi imao 4 panela od 6x4 inča.  

Tokom ciklusa printanja, roleri u printeru pomjeraju medij i jedan od panela u isto vrijeme, pod termalnom glavom printera, koja je uglavnom iste širine kao i kraće dimenzije medija na koji se printa. Mali grijački dijelovi na glavi brzo mijenjaju temperaturu, te polažu različite količine boje, u zavisnosti od količine toplote koja je primijenjena. Dijelovi boje se rasprše u medij za printanje.

Nakon što printer završi sa printanjem medija u jednoj boji, okreće vrpcu na idući panel sa bojom, i djelimično izbacuje medij iz printera da ga pripremi za idući ciklus.. Cijeli proces se ponavlja četiri ili pet puta ukupno: prva tri polažu boje na medij da bi  napravili cijelu sliku; također može ali i ne mora biti proces crnog termalnog transfera; dok posljednji plastificira površni dio. Ovaj sloj štiti boju od UV zraka i vlage.

Pogledajte izbor šolja sa našim dizajnima!