DTG

Majice sa printom su oduvijek bile na modnoj sceni, ali odnedavno su postale zanimljiv način reklamiranja različitih brendova, kompanija pa čak i kao sredstvo propagiranja i širenja poruka.

Ideja o printanju dekorativnog dizajna na majice je vremenom prerasla u multimilionsku poslovnu priliku i početkom 2006.-te godine dosegla svoj vrhunac. Naime, na industrijsku scenu stupa tzv. DTG metoda printanju, koja ubrzo preuzima vodeće mjesto u proizvodnji ovih odjevnih predmeta. 

DTG (direct to garment) printanje je relativno nova fabrička metoda printanja. Zasniva se na metodi direktnog printanja na tekstil, gdje se tinta direktno printa na tkaninu i omogućuje brži i bolji učinak. 

Sam proces DTG printanja uključuje printer koji printa tintu na pamučnu odjeću kao i toplinski uređaj za prešanje.Prethodno printanju, željeni dizajn se mora prilagoditi printanju i prikladno svesti na određenu veličinu koristeći Adobe Photoshop ili CorelDraw. 

Preporučuje se korištenje printera tipa Brother GT-541, koji može biti četverobojni ili osmobojni uređaj za printanje, zavisno od potreba i zadane količine za printanje. Osnovni uređaji koji su potrebni za printanje majica uključuju računar, neki od grafičkih programa, inkjet printer, kvalitetan papir za prijenos toplote, i odgovarajući toplinski uređaj za prešanje. DTG pritanje je poprilično nova metoda i ne tako dostupna malim tvrtkama; ova metoda printanja iziskuje novu tehnologiju i skupe uređaje, ali definitivno pruža iznimne rezultate i visoko-kvalitetne proizvode. 

Za više informacija pogledajte naš blog ili nas kontaktirajte... Link na blog članak o DTG printu